به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار آهن، درحالحاضر هیچگونه محدودیتی برای صادرات فولاد وجود نداشته است و تنها فولادسازانی که به تعهد بازگشت نرخ ارز عمل نکردهاند، طبق ابلاغ بانک مرکزی مجاز به صادرات نیستند و این موضوع هیچ ارتباطی به وزارت صمت ندارد. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در اظهارات اخیر خود اذعان داشت که، برخلاف نظر صنعتگران، وزارتخانه نقشی در ممانعت از فولادسازان در صادرات ندارد و اسامی فولادسازانی که با بانک مرکزی ارز حاصل از صادرات را تسویه نکردهاند، از سوی این بانک به گمرک ابلاغ شده است. وی با اشاره به طرح ممنوعیت عرضه ورق خارج از بورسکالا گفت: این طرح به این منظور راهاندازی شده است تا تمامی تولیدکنندگان ورق مکلف به عرضه ورق در بورسکالا شوند. درحالحاضر بیشترین بار عرضه ورق در بورسکالا به دوش فولاد مبارکه می باشد که با ممنوعیت عرضه ورق خارج از بورس کالا، سایر تولیدکنندگان نیز باید برای فروش ورق های تولیدی خود، وارد بورس کالا شوند.
در این طرح قرار است با الزام به عرضه اسلب در بورسکالا تمامی تولیدکنندگانی که اسلب از بورسکالا خریداری میکنند، مکلف به عرضه محصول تولید شده خود نیز در بورسکالا شوند و در صورتی که محصول عرضه شده در بورس متقاضی نداشته باشد، میتوانند آن را صادر نمایند. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام کرد که وزارت صمت بخشنامهای را جهت کاهش عوارض صادرات کرومیت از ۲۵ درصد به ۱۰درصد، عوارض کنسانتره سرب و روی از ۲۰درصد به ۱۲درصد، عوارض مس از ۱۰درصد به ۵درصد و وضع عوارض ۱۰ درصدی صادرات آهن اسفنجی به گمرکات کشور ابلاغ کرده است؛ که هدف اصلی از آن زمین گیر کردن تحریمهای صنعت فولاد و صنایع معدنی در کشور بوده است.
درخصوص تاثیر اعمال عوارض ۲۵درصدی بر صادرات سنگآهن در افزایش تولید محصولات فولادی طی سالهای ۹۱، ۹۲، ۹۳ و سالهای پیش از آن، آمارها نشان میدهد که به طور متوسط سالانه بالغ بر ۲۳ میلیون تن سنگ آهن خام از کشور صادر شده است که با اعمال عوارض، در ۹ ماه پایانی سال جاری، کل صادرات سنگ آهن خام ایران به ۴ میلیون تن رسیده است.
:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0